ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Όλοι γνωρίζουμε την αξία του βιβλίου και το τι ορίζοντες ανοίγει στο μυαλό μας, στη φαντασία μας και στη σκέψη μας .

 Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας , προσπαθώντας να κάνει τους μαθητές του να αγαπήσουν το βιβλίο και το διάβασμα, αποφάσισε να επεκτείνει και να εμπλουτίσει την βιβλιοθήκη του σχολείου. Στην προσπάθεια αυτή αναζήτησε δωρεά βιβλίων από μεγάλες Βιβλιοθήκες σε πολλές πόλεις της χώρας, σε εκδοτικούς οίκους της χώρας αλλά και την συμβολή των γονέων των μαθητών/-τριων του Σχολείου.

Η ανταπόκριση από όλες τις πλευρές άμεση και σπουδαία, με αποτέλεσμά η Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας να είναι πλουσιότερη μετά από 3 μήνες σημαντικής προσπάθειας κατά 310 Τίτλους βιβλίων από δωρεές που έγινε σ’  αυτή από την Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης , την Παιδική Βιβλιοθήκη Καλαμαριάς, τις εκδόσεις  MMPublication, τον  συγγραφέα και ηθοποιό με καταγωγή από την πόλη μας Ζήσης Παπαϊωάννου , αλλά και γονείς των μαθητών / τριων του Σχολείου μας. Το «ευχαριστώ» δεν αρκεί για να εκφράσει την βαθιά μας ευγνωμοσύνη στην βοήθεια της προσπάθεια αυτής.

Ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στην Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας για την συνεργασία και την πολύτιμη βοήθεια που μας προσέφερε προκειμένου να εκπαιδευτούμε σωστά στον τρόπο ταξινόμησης των Βιβλίων μιας Βιβλιοθήκης σύμφωνα με το Δεκαδικό Σύστημα Ταξινόμησης Dewey.

Ωστόσο το Σχολείο μας συνεχίζει την προσπάθεια για εμπλουτισμό των βιβλίων της Βιβλιοθήκης του , γι’  αυτό σας καλεί όλους να συμμετέχετε στο εγχείρημα αυτό δωρίζοντας έστω κι ένα καινούριο βιβλίο ή βιβλία  που δεν τα χρειάζεστε στην βιβλιοθήκη μας .

 Βιβλία, όπως παραμύθια, κόμικς , παιδικά μυθιστορήματα , ιστορικά ,ξενόγλωσσα (εκτός από εγκυκλοπαίδειες ) και οτιδήποτε άλλο δεν σας είναι απαραίτητο στη βιβλιοθήκη σας σίγουρα θα βρουν μια θέση στην καρδία και στο μυαλό των μαθητών μας, συγχρόνως θα αποτελέσουν παρακαταθήκη στους επόμενους μαθητές του σχολείου μας.

Ο Διευθυντής

                                                                                            ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΠΑΝΟΣ