Γαλλόφωνη κινητή δανειστική βιβλιοθήκη “Livre Service”  3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας

Στον κόσμο του γαλλόφωνου παιδικού βιβλίου ξεκίνησαν να ταξιδεύουν οι μαθητές των γαλλικών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας συμμετέχοντας στην πρώτη γαλλόφωνη κινητή δανειστική βιβλιοθήκη “Livre Service” παιδικής-εφηβικής λογοτεχνίας.   Μία ιδέα και ένα όνειρο που όταν κατατέθηκε πέρυσι, αγκαλιάστηκε και υποστηρίχτηκε αμέσως με πολύ αγάπη και θερμό ενδιαφέρον από την κα Véronique Bruez [ακόλουθο συνεργασίας για τα γαλλικά της Γαλλικής Πρεσβείας] και από την κα Χάιδω Νάτση [Σύμβουλο Εκπαίδευσης Γαλλικής γλώσσας της περιφέρειας Θεσσαλίας]. Μία αγκαλιά δώρο γαλλόφωνων βιβλίων από την κα Véronique Bruez έγινε η αφορμή, ένα χρόνο σχεδόν μετά, να ολοκληρωθεί η ιδέα και να ξεκινήσει το ταξίδι της η πρώτη γαλλόφωνη κινητή δανειστική βιβλιοθήκη “Livre Service”  παιδικής-εφηβικής λογοτεχνίας στην ευρύτερη περιοχή των Μετεώρων.

Δημιουργήθηκε ένα δίκτυο σχολείων, διαδρομών και δανεισμού κατάλληλων γαλλόφωνων βιβλίων στο οποίο  συμμετέχουν, με πολύ ενθουσιασμό κάθε φορά, οι μαθητές των γαλλικών Ε’-ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας. Στο παραπάνω δίκτυο σχολείων, εκτός του 3ου Δημοτικού Καλαμπάκας, συμμετέχουν το 1ο και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας καθώς  και το ορεινό Δημοτικό Σχολείο Χρυσομηλιάς. Μια γαλλόφωνη βιβλιοσκυταλοδρομία που ενώνει και προωθεί ταυτόχρονα τα οφέλη της φιλαναγνωσίας, καθώς το βιβλίο μπορεί να βοηθήσει να μάθουμε πολύτιμα πράγματα για τον εαυτό μας, να ανακαλύψουμε τους γύρω μας, αλλά να αλλάξει ίσως και τον τρόπο που βλέπουμε τη ζωή.

Η γαλλόφωνη κινητή δανειστική βιβλιοθήκη εμπλουτίστηκε με επιπλέον βιβλία από την εκπαιδευτικό γαλλικής γλώσσας του σχολείου μας, που οραματίστηκε την ιδέα και διαχειρίζεται με ηλεκτρονική μηχανοργάνωση τις βιβλιοδιαδρομές και την δανειστική διαδικασία, φτάνοντας στο ξεκίνημά της τους 42 τίτλους. 

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά της Ε’ και ΣΤ’ τάξης των γαλλικών του σχολείου μας που συμμετέχουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη! Η ανυπομονησία και τα χαμόγελά τους κάθε φορά κατά την διαδικασία επιλογής ενός βιβλίου και δανεισμού δίνουν δύναμη να γίνει η πρώτη γαλλόφωνη κινητή δανειστική βιβλιοθήκη “Livre Service” ακόμη μεγαλύτερη στην διάρκεια του ταξιδιού της στα μονοπάτια της περιοχής των αγαπημένων μας και μοναδικών βράχων των Μετεώρων!