Για να περνάμε τον χρόνο μας όμορφα στο σπίτι και να μαθαίνουμε :)

Καλημέρα γονείς και μαθητές 🙂

Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και χρειάζεται μεγάλη προσοχή τόσο για τη υγεία μας όσο και για την υγεία των πιο ηλικιωμένων (Παππούδων και Γιαγιάδων μας). Γι αυτό να πλένετε τα χέρια σας τακτικά, και να αποφεύγετε την επαφή (παρέα) με τρίτους (άτομα εκτός του οικογενειακού περιβάλλοντος).

Επειδή περνάμε αρκετό καιρό στο σπίτι μας, δημιούργησα κάποιa ασύγχρονα μαθήματα και εργασίες τα οποία θα σας τα παρουσιάσω την επόμενη εβδομάδα. Για αυτή την εβδομάδα θα ήθελα να παίξετε και να μάθετε απο τα παρακάτω παιχνίδια.

Θα ήθελα λοιπόν αυτή την εβδομάδα να σας προτείνω να ασχοληθούμε με την ώρα του κώδικα. Η ώρα του κώδικα είναι παιχνίδι μέσα στο οποίο θα μάθετε (χωρίς να καταλάβετε … χαχα ..σας το μαρτύρησα)τις βασικές έννοιες του προγραμματισμού όπως εντολές επανάληψης, εντολές ελέγχου και βασικές εντολές κίνησης.

Επίσης θα μάθετε τη ροή ενός προγράμματος (οτι δηλαδή ένα πρόγραμμα ξεκινάει απο επάνω και ο υπολογιστής εκτελεί/τρέχει τις εντολές μια μια προς τα κάτω) ….. καμια φορά όμως μπορεί να γυρίσει και προς τα επάνω …. οπότε προσοχή στα ΡΟΖ μπλόκ

Για παιδιά Α και Β δημοτικού μπορείτε να ασχοληθείτε με τα παρακάτω παιχνίδια 🙂

Οι μαθητές των Γ και Δ τάξεων ας παίξουν

Οι μαθητές των Ε και ΣΤ τάξεων ας κάνουν κλίκ στα παρακάτω παιχνίδια

Βεβαίως εάν κάποιο παιδί θελήσει να ασχοληθεί και με πίστες μεγαλύτερης τάξης μπορεί να το κάνει.

2 σχόλια

  1. Εξαιρετικη ιδέα η δημιουργική απασχόληση των παιδιών με αυτό το μέσο…

    1. Ως σχολική μονάδα προσπαθούμε άμεσα να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες της εκπαίδευσης των παιδιών μας.
      Με αγάπη στην μάθηση.

      Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Αφήστε μια απάντηση