Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οι μαθητές της φετινής  ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας,  σαν σήμερα ανέλαβαν μια ιδιαίτερη εικαστική δράση που συνδύαζε τη δημιουργικότητα με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Μαζέψαμε λουλούδια από τη γύρω περιοχή, εξερευνώντας και ανακαλύπτοντας την ομορφιά της φύσης που μας περιβάλλει. Κρατώντας στα χέρια τους το θησαυρό της φύσης οι μαθητές δημιούργησαν πανέμορφες κάρτες, αξιοποιώντας μια ιδιαίτερη τεχνική με ένα υπέροχο αποτέλεσμα διακόσμησης.

Οι κάρτες αυτές, φτιαγμένες με μεράκι και αγάπη, αποτέλεσαν μικρά έργα τέχνης που ανέδειξαν τη φυσική ομορφιά και την αξία του περιβάλλοντος. Η διαδικασία αυτή, πέρα από τη δημιουργική της πλευρά, βοήθησε τους μαθητές να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της προστασίας της φύσης και της βιωσιμότητας. Μέσα από την επαφή με τα λουλούδια, τα χρώματα και τα αρώματα της φύσης, καλλιέργησαν έναν βαθύτερο σεβασμό και εκτίμηση για το περιβάλλον. Κάθε κάρτα ήταν κι ένα μικρό κομμάτι φύσης που έλαμπε με το δικό της μοναδικό φως .

Ήταν μια ημέρα γεμάτη χρώματα, δημιουργικότητα και περιβαλλοντική συνείδηση, που έδωσε στους μαθητές την ευκαιρία να εκφράσουν την αγάπη τους για τη φύση και να συμβάλουν στην προστασία της. Κι όταν τα έργα τους ολοκληρώθηκαν, οι μαθητές αντάλλαξαν μεταξύ τους τα καλλιτεχνήματά τους, δημιουργώντας έτσι έναν δεσμό ανάμεσα στις καρδιές τους και την ομορφιά της φύσης.