Η βιβλιοθήκη μας

Η βιβλιοθήκη μας ιδρύθηκε  το 2008. Ένας  μικρός αριθμός βιβλίων που προϋπήρχε υπήρξε το έναυσμα για την ίδρυση μιας δανειστικής βιβλιοθήκης.

Με χορηγούς το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων ,  τη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, τη  Eurobank, την  Alfa Bank ,την Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων και με την αμέριστη συμπαράστασή τους μέσα σε δύο χρόνια καταφέραμε να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα.

Μία καλαίσθητη βιβλιοθήκη με 670 τίτλους βιβλίων κοσμεί σήμερα την είσοδο του σχολείου μας και εξυπηρετεί την καθημερινή ανάγκη για επιπλέον μόρφωση των 210 μαθητών μας. Θεματικές ενότητες όπως Ελληνική και Ξένη Λογοτεχνία, Παραμύθια, Ιστορικά, Θέατρο, Μουσική, Εγκυκλοπαίδειες, Τοπική Ιστορία καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών οι οποίοι ερχόμενοι στη βιβλιοθήκη με ηλεκτρονικό σύστημα δανείζονται βιβλία της αρεσκείας τους.

Ο μεγάλος αριθμός των βιβλίων καλύπτει το μάθημα της Φιλαναγνωσίας και της Λογοτεχνίας.  Στόχος να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο αυτό το χώρο που αποτελεί καμάρι του σχολείου μας.