Επίσκεψη της Β΄ Τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

 Οι μαθητές της Β΄ Τάξης του σχολείου μας  την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου επισκέφτηκαν τη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας   . Οι μικροί μας μαθητές  ξεναγήθηκαν στο παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης, έμαθαν για τα προγράμματα που απευθύνονται στην ηλικία τους και γνώρισαν τη παιδική συλλογή. Έμαθαν για τον Αμερικανό βιβλιοθηκονόμο Melvil Dewey και το Δεκαδικό Σύστημα Ταξινόμησης που ανέπτυξε, ενώ παράλληλα εξοικειώθηκαν με την αναζήτηση βιβλίων στον ηλεκτρονικό κατάλογο της Βιβλιοθήκης (opac.gr).

  Έπειτα, πραγματοποιήθηκε ανάγνωση των παιδικών βιβλίων «Η τύχη του Φάουστο» και «Τα τρία μικρά λυκάκια». Το πρώτο είναι του βραβευμένου δημιουργού Oliver Jeffers που μιλάει για το τι συμβαίνει όταν η επιθυμία οδηγεί στον εγωισμό, την αλαζονεία και την αυτοκαταστροφή και το δεύτερο του αγαπημένου συγγραφέα Ευγένιου Τριβιζά, που αποτελεί μια παρωδιακή μεταγραφή του κλασσικού παραμυθιού «Tα τρία γουρουνάκια», δίνοντας το μήνυμα της αγάπης που όλα τα μπορεί.

Τέλος, τα παιδιά έπαιξαν με το ρομποτάκι mTiny, κάνοντας μια εισαγωγή στο κόσμο της ρομποτικής και του προγραμματισμού..