ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ Δ΄, Ε΄ ΚΑΙ ΣΤ΄ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 Η σχολική μας εκδρομή στο πλανητάριο Θεσσαλονίκης και το πάρκο των δεινοσαύρων ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, γεμάτη γνώση και διασκέδαση.                      

Η πρώτη μας στάση ήταν στο πλανητάριο Θεσσαλονίκης. Το κτήριο εντυπωσίασε αμέσως με τη μοντέρνα αρχιτεκτονική του και τους ευρύχωρους χώρους. Μόλις μπήκαμε μέσα, κατευθυνθήκαμε στην αίθουσα προβολών, όπου παρακολουθήσαμε μια εξαιρετική παρουσίαση για το ηλιακό μας σύστημα και μια προβολή με θέμα τη γη και το σύμπαν. Οι εντυπωσιακές τρισδιάστατες προβολές μας μετέφεραν σε έναν κόσμο γεμάτο αστέρια, πλανήτες και γαλαξίες.      Οι εξηγήσεις από τους ειδικούς του πλανηταρίου ήταν κατανοητές και πολύ ενδιαφέρουσες, δίνοντάς μας μια σαφή εικόνα για τα θαύματα του σύμπαντος.

Μετά την εκπαιδευτική εμπειρία στο πλανητάριο, προχωρήσαμε στο πάρκο των δεινοσαύρων.

 Το πάρκο είναι ένας μεγάλος εσωτερικός χώρος, γεμάτος ρεαλιστικά μοντέλα δεινοσαύρων και άλλων ζώων από διαφορετική πανίδα σε φυσικό μέγεθος τα οποία κινούνταν εντυπωσιακά , άλλοτε αστεία κι άλλοτε τρομακτικά. Περπατώντας ανάμεσα στους γιγαντιαίους δεινοσαύρους και όχι μόνο αισθανθήκαμε σαν να ταξιδεύουμε πίσω στον χρόνο, στην εποχή που κυριαρχούσαν αυτά τα εντυπωσιακά πλάσματα αλλά και στο φυσικό περιβάλλον όπου ζουν όλα αυτά ζώα. Οδηγοί του πάρκου μας παρείχαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την εξέλιξη και τις συνήθειες των δεινοσαύρων και των υπολοίπων εκθεμάτων κάνοντας την περιήγηση ακόμα πιο συναρπαστική. Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε με μια διαδραστική δραστηριότητα, όπου χωριστήκαμε σε ομάδες και συμμετείχαν σε ένα παιχνίδι γνώσης. Έπρεπε να προβληματιστούμε και να απαντήσουμε σε ερωτήσεις σχετικά με τους δεινοσαύρους και τα ζώα που είδαμε από κοντά και το διάστημα, αξιοποιώντας τις γνώσεις που αποκομίσαμε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

   Η συνεργασία και ο ενθουσιασμός όλων έκανε το παιχνίδι ακόμα πιο διασκεδαστικό. Η εκδρομή στο πλανητάριο Θεσσαλονίκης και το πάρκο των δεινοσαύρων ήταν μια αξέχαστη εμπειρία που μας προσέφερε πολύτιμες γνώσεις και μοναδικές στιγμές.   Η συνδυασμένη μάθηση με την ψυχή έκανε αυτή την ημέρα υψηλής ροής και απολαυστική για όλους μας.  

Στη συνέχεια μεταβήκαμε στο όμορφο παραθαλάσσιο θέρετρο της Περαίας έξω από τη Θεσσαλονίκη για φαγητό ακριβώς δίπλα στη θάλασσα όπου συνδυασαμε την τοπική γαστρονομία με τη θαλασσινή αύρα. Το απογευματάκι βρεθήκαμε στην παραλία της Θεσσαλονίκης, χωρίς βέβαια να παραλείψουμε να βρεθούμε μπροστά στον πολύ φωτογραφημένο και γνωστό σημείο του Λευκού Πύργου… απολαύσαμε έναν περίπατο στην παραλία με παγωτό, δωράκια κι επιστρέψαμε αργά το βράδυ στην πόλη μας με ένα σωρό εικόνες και νέες εμπειρίες.